Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۲ دقیقه و ۴۶ ثانیه

چرا روانشناسی پیری مهم است؟

وجود افسردگی، اختلالات سلامت روان، اضطراب و بیماری های مزمن مرتبط با این دوران حاکی از این است که سالمندان به مراقبت های روانی زیادی احتیاج دارند. روانشناسان، سالمندان را تشویق می‌کند تا با انواع اختلالات، چالش ها و نگرانی های مرتبط با این دوران مانند بازنشستگی به خوبی کنار بیایند.

سالمندان، خانواده ها و مراقبان آنها می‌توانند از خدمات روان درمانی و مشاوره از روانشناسان سالمندان برای مدیریت بهتر زندگی خود در این دوران بهره‌مند شوند.

با پیشرفت های پزشکی و فناوری، طول عمر انسان افزایش یافته است. بنابراین نیاز به مطالعات سالمندی نیز بیشتر از قبل احساس می‌شود. با وجود اینکه به روانشناسی سالمندی بیشتر از قبل در کشور نیاز داریم اما در تعداد این افراد بسیار اندک است. با توجه به افزایش تعداد سالمندان، این تعداد باید در سال های آینده افزایش یابد.

• اضطراب و افسردگی در سالمندان
تغییرات شناختی منفی در سالمندان به خاطر بازنشستگی، مشکلات مالی، مشکلات در رفت و آمد، مشکلات مسکن و از همه مهمتر کاهش سلامت جسمانی فرد رخ می‌دهد. اما اصلی ترین اختلال روانی در سالمندان افسردگی است.

افسردگی می‌تواند منجر به از دست دادن علاقه به انجام سرگرمی ها یا فعالیت های عادی، گوشه گیری و حتی خودکشی در موارد شدید شود. بر اساس تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، تقریباً 80 درصد از افراد با مداخله به موقع قابل درمان هستند.

رشته روانپزشکی سالمندان با استفاده از روش های روان درمانی که شامل رفتار درمانی شناختی، روان درمانی پویا و روان درمانی بین فردی می شود و می تواند افسردگی را در سالمندان درمان ‌کند.

اضطراب در افراد مسن که علائم افسردگی را نیز تجربه می‌کنند، رایج است. طبق گزارش انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، حدود 11 درصد از سالمندان در ایالات متحده از اختلالات اضطرابی رنج می‌برند. اعضای خانواده اغلب علائم مربوط به اضطراب را در سالمندان نادیده می‌گیرند. زیرا این علائم معمولاً با بیماری های جسمی دوران پیری مطابقت دارد.

• بیماری های مزمن
روانشناسان اغلب با افراد مسن که از بیماری های مزمن رنج می‌برند کار می‌کنند. طبق گزارش APA، حدود 85 درصد از سالمندان در ایالات متحده حداقل یک بیماری مزمن مانند آرتریت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت، کاهش شنوایی، آب مروارید یا سکته را تجربه می‌کنند.

هنگامی که در افراد مسن بیماری مزمن تشخیص داده می‌شود، پزشک درمان را زیر نظر روانپزشک توصیه می‌کند تا به فرد کمک کند تا زندگی خود را در کنار این بیماری با سازگار ادامه دهد. در این صورت می توان گفت که راه درمان بیماری های سالمندان با راهنمایی پزشکان و روانشناسان یکی از اهداف پزشکی است.

سالمندان در زمان بروز بیماری با واقعیت تلخ زندگی، ناتوانی و درد مزمن، افسردگی را تجربه می‌کنند. افسردگی در بیشتر موارد باعث اختلال در درمان پزشکی می‌شود. روانپزشکان در این دوران سعی می‌کنند با راهنمایی های موثر به سالمندان در حل مشکلات محیطی و اجتماعی، بیماری های مزمن و… کمک کنند تا بتوانند با شرایط خود سازگار شوند و مراقبت از آنها را زیر نظر بگیرند.

• زوال عقل
سالمندانی که از بیماری آلزایمر یا زوال عقل رنج می‌برند معمولاً علائم اضطراب و افسردگی را بیشتر در خود نشان می‌دهند. طبق تحقیقاتی که انجمن آلزایمر در آمریکا انجام داد مشخص گردید که حدود 40 درصد ازسالمندانی که به آلزایمر مبتلا هستند از افسردگی شدید هم رنج می‌برند. بیماران آلزایمری کمتر می‌توانند صحبت کنند. به همین دلیل، روانشناسان با چالش های خاصی روبرو هستند.

 

کلینیک توانبخشی دکتر نظری با در اختیار داشتن تیم تخصصی مجرب و بروزترین ابزار در خدمت بیماران عزیز می باشد. برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت آنلاین از طریق نوبت دهی سایت اقدام کرده یا با شماره تلفن های کلینیک در تماس باشید یا از امکان ویزیت آنلاین سایت استفاده نمایید.


  

آدرس:
تهران، میرداماد، تقاطع شریعتی میرداماد، پلاک 2 واحد 5 - 09016391575 - 02122921489

مقالات پیشنهادی

%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D8%BA%DB%8C%D8%B1%D9%85%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C.jpg
بررسی علائم غیرمعمول بعد از شکستگی