بازگشت
اهداف درمانی توانبخشی
خدمات توانبخشی به افراد کمک می کند تا به زندگی روزمره بازگردند و به روشی عادی یا تقریباً عادی زندگی کنند. این خدمات ممکن است شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار و زبان درمانی، شناخت درمانی و خدمات توانبخشی سلامت روان باشد.
توانبخشی و اهداف درمانی آن چیست؟
توانبخشی مجموعهای از مداخلات درمانی میباشد که برای بهینه کردن عملکرد فرد آسیب دیده یا بیمار و کاهش دادن ناتوانی فردی که مشکلی در سلامتیاش رخ داده است تعریف میشود. در ادامه توضیحات تکمیلی پیرامون این که توانبخشی چیست و چه اهداف و برنامههایی دارد را بررسی میکنیم.
توانبخشی چیست؟
سوالی که معمولا پرسیده میشود این است که توانبخشی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که توانبخشی شاخهای از پزشکی است که به افرادی که دچار مشکلات و بیماریها و دردهای مختلف شدهاند کمک میکند تا سلامتی بهینه و بهترین عملکرد ممکن و تواناییهای از دست رفته را بدست آورده و برخی از مشکلات و دردها و … حین درمانهای مختلف توانبخشی برطرف میگردد.
در بسیاری از فرآیندهای توانبخشی آسیب و مشکل و بیماری کامل درمان نمیگردد و هدف از توانبخشی الزاما درمان کامل نمیباشد. روشهای موجود در توانبخشی هم ممکن است باعث درمان کامل فرد گردد و هم در صورتی که امکان درمان کامل یا برطرف کردن عوارض بیماری یا مشکل وجود نداشت فرآیند کمکرسان توانبخشی میتواند بالاترین سطح کیفیت زندگی، عملکرد فردی و عضلانی و مفصلی و روحی – روانی و ذهنی را ایجاد کند.
برنامههای توانبخشی بسیار وابسته به بیماری و مشکل و فرد مراجعه کننده میباشد و در نتیجه برنامههای درمانی توانبخشی از فردی به فرد دیگر ممکن است بسیار متفاوت باشد. درمانهای توانبخشی هم برای بیماران بستری در بیمارستان و هم بیماران مرخص شده چه در کلینیک و چه در منزل اجرا میگردد.
گروه درمانی توانبخشی متشکل از پزشکان مخنتلف، فیزیوتراپیست، کاردرمان، گفتاردرمان، ارتوپد فنی، روانشناس و مددکار و … میباشد.
برنامه توانبخشی تا چه اندازه به بیمار کمک میکند؟
برنامهای توانبخشی و پیشبینی چگونه نتیجهگیری آن به موضوعات زیر بستگی دارد:
- بیماری زمینهای و پایه و پیشگیری از مشکلات ثانویه
- توانبخشی معلولیت و ناتوانی فرد و بهبود دادن عملکرد فرد
- استفاده از وسایل کمکی مورد نیاز فرد و اصلاح محیط پیرامونی فرد طبق نیازهای فرد و تطابق با ناتوانی او
- آموزش به بیمار و خانواده بیمار و کمک به آنها در تطابق یافتن با
- تغییرات زندگی پس از آسیب و بیماری
- ماهیت و شدت بیماری یا آسیب در رسیدن به نتیجه توانبخشی تاثیر بسزایی دارد.
- نوع و شدت هر گونه نقص و معلولیت پس از آسیب و بیماری در نتیجه درمان توانبخشی نقش دارد.
- زمینه کلی سلامتی فرد قبل از آسیب یا بیماری در نتیجه توانبخشی پس از آسیب یا بیماری تاثیر دارد.
- حمایت خانواده و دوستان و اطرافیان
درمانهای توانبخشی در کدام بیماریها کاربرد دارد؟
درمانهای توانبخشی در تمامی بیماریهای زیر کاربرد دارند:
- بیماریهای مغز و اعصاب از قبیل سکته مغزی، ام اس، آسیب نخاعی، پارکینسون، التهابات مغز و نخاع، گیلن باره، جراحیهای مختلف مغز و نخاع و دیسک کمر و گردن و …
- مشکلات و بیماریهای ارتوپدی یا عضلانی – اسکلتی از قبیل فیزیوتراپی پس از جراحیهای زانو و شانه و لگن و پا یا قبل از جراحی. آرتروز و دردهای مفصلی و عضلانی
- توانبخشی کف لگن در مشکلات بیاختیاری ادراری و مدفوع، دفع ناهماهنگ و یبوست و دردهای کف لگن و مشکلات دیگر مرتبط با کف لگن
- توانبخشی قلبی و ریوی
- توانبخشی سرطان
- توانبخشی کودکان
- توانبخشی شناختی
- زنان
- سالمندان
- فیزیوتراپی ورزشی
- کاردرمانی ذهنی و مهارتهای حافظه
- تجویز وسایل کمکی توسط ارتوپد فنی
- برطرف کردن یا کاهش دادن مشکلات بلع
- گفتاردرمانی (کودکان و بزرگسالان)
- یادگیری و تطابق اجتماعی و محیطی
- کنترل درد
- آنالیز راه رفتن و ساختار بدنی فرد (پوسچر بیمار)
- تجویز دارویی و مدیریت مشکلات ثانویه بیماری با مداخلات دارویی
مشاورههای تغذیهای مناسب شرایط پس از آسیب و ناتوانی جدید
کلینیک توانبخشی دکتر نظری با در اختیار داشتن تیم تخصصی مجرب و بروزترین ابزار در خدمت بیماران عزیز می باشد. برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت آنلاین از طریق نوبت دهی سایت اقدام کرده یا با شماره تلفن های کلینیک در تماس باشید یا از امکان ویزیت آنلاین سایت استفاده نمایید.
آدرس:
تهران، میرداماد، تقاطع شریعتی میرداماد، پلاک 2 واحد 5 - 09016391575 - 02122921489