بازگشت
علت درد انگشت دست و روش های درمان آن
علت احساس درد انگشت دست میتواند ناشی از ایجاد مشکل در تاندونها، اعصاب و غضروفها باشد که در این مقاله بیشتر به آن پرداخته ایم.
احساس درد در انگشتان و دست به دلیل کار بسیار با دست و انگشتان رخ میدهد و بیشتر متوجه افرادی است که با کامپیوتر و دیگر فعالیتها مشغول هستند. در این مقاله علت احساس درد در انگشتان و دست را شرح خواهیم داد.
علل درد انگشت دست را بشناسید:
- علاوه بر آرتریت موارد زیر هم میتواند سبب درد انگشتان دست بشود:
- مشکلهایی که به جریان خون ربط داشته باشند
- آسیب رسیدن به انگشتان دست
- رماتیسم جوانان
- مشکلاتی که به عصب ربط داشته باشند
- آرتروز
- اختلالات رینود
- رماتیسم مفصلی
- کارهایی که با انگشتان دست انجام میشود مانند تایپ کردن با موبایل و کامپیوتر
دو نوع اصلی آرتریت روی انگشتان تاثیر می گذارند: استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید. هر دو به مفصلها آسیب میرسانند، اما علت نهفتهی هر یک متفاوت است.
استئوآرتریت در غضروف بین انگشتان رخ میدهد.
در نهایت استخوانها به همدیگر سایش پیدا میکنند و درد شدید و کاهش تحرک به وجود میآید.
آرتریت روماتوئید نوعی اختلال خود ایمنی است که در آن بدن به اشتباه به بافتهای سالم مفصل حمله ور میشود. التهاب مفصل که به وجود میآید باعث درد می شود و بافتها را از بین میبرد.
استئوآرتریت و روماتوئید آرتریت تقریبا در هر مفصلی بروز میکنند، اما هر دو اختلال اغلب روی انگشتان تاثیر میگذارند.
از به دست گرفتن هر وسیلهای برای مدت طولانی بپرهیزید و در صورتی که نمیتوانید از انجام این فعالیتها بپرهیزید، هر ۱۵ دقیقه بین کار استراحت کنید.
درمان آن
علت آرتریت انگشتان دست چیست؟
آرتریت به معنای التهاب مفصل است. شایعترین علت آرتریت انگشتان دست، آرتریت دژنراتیو Degenerative arthritis است که به آن استئوآرتریت Osteoarthritis یا آرتروز Arthrosis یا ساییدگی مفصلی هم میگویند.
در این نوع از آرتریت، غضروف مفصل آسیب دیده و خراب میشود. علت آسیب غضروف مفصل در این بیماری معمولا ضرباتی است که به انگشت وارد میشود.
این ضربات میتوانند موجب شکستگی مفصل، رگ به رک شدن مفصل و یا آسیب مستقیم غضروف مفصلی شود.
شکستگی انگشت وقتی به داخل مفصل راه پیدا میکند حائز اهمیت بسیار است.
این شکستگیها اگر با کوچکترین کجی یا ناهماهنگی جوش بخورند در دراز مدت موجب ساییده شدن سطح مفصلی و تخریب غضروف آن میشود.
رگ به رگ شدن مفصل میتواند موجب آسیب رباطهای آن شود. این آسیب میتواند به صورت پاره شدن آنها باشد و در صورتیکه این پارگی خوب ترمیم نیابد موجب تغییر در بیومکانیک مفصل شده و توزیع نیروهای وارده به مفصل را تغییر میدهد.
این امر موجب میشود به قسمتهایی از مفصل نیروهای زیادی وارد شده و در نتیجه مفصل دچار ساییدگی و تخریب شود.
گاهی اوقات آرتروز مفاصل انگشت ایدیوپاتیک Idiopathic است بدین معنی که نمیتوانیم علتی را برای آن مشخص کنیم.
از علل دیگر آرتریت انگشتان دست روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید Rheumatoid arthritis است. روماتیسم مفصلی یک بیماری پیشرونده است که موجب تخریب غضروف مفاصل و تغییر شکل آنها میشود
شناخت انواع درد انگشت دست
درد مفاصل انگشتان دست ممکن است احساس کسل کننده و دردناک را برای فرد به همراه داشته باشد. این درد ممکن است ناگهان شروع شود و سپس از بین برود.
- درد با تورم
- اگر انگشت شکسته دارید، معمولاً متورم، بنفش یا آبی رنگ و بسیار دردناک خواهد بود. در بعضی موارد، استخوان ممکن است از نظر جسمی از هم جدا شده و قابل مشاهده باشد.
- درد در زمان حرکت و درد ضربان دار
- سندرم تونل کارپ و سایر شرایط پزشکی که بر روی اعصاب و ماهیچه های بازو و دست شما تأثیر میگذارد، میتواند باعث شود شود در هنگام حرکت انگشتان درد شدیدی را احساس کنید. دشواری در هنگام نوشتن و تایپ کردن و لرزش دستان، از دیگر مشکلات سندروم تونل کارپ است.
- در رفتگی انگشت
- دررفتگی انگشت هنگامی اتفاق میافتد که استخوانهای انگشت یا انگشت شست شما از مفاصل آنها جدا شود. در بعضی موارد این جابجایی قابل مشاهده است.
- درد در قسمت جراحت دیده
- شدت درد با توجه به عمق جراحت و بریدگی متفاوت است و ممکن است در در برخی از موارد اطراف قسمت بریدگی قرمز شود
مهم ترین اقدامات درمانی برای آرتروز مفاصل انگشتان دست عبارتند از:
– کاهش فعالیتهای بدنی که موجب درد می شود
– یاد گرفتن راه های درست انجام کارها با دست، طوری که فشار زیادی به انگشتان وارد نشود
– استفاده از داروهای مسکن
– گرم کردن موضع درد
– بریس انگشت
– نرمشهای کششی
اگر میخواهید وسیلهای را بردارید که دسته باریکی دارد، حتما به قطر آن اضافه کنید و بردارید تا احساس درد و فشار کمتری به انگشتان وارد شود تا از مفاصل خود حفاظت کرده باشید.
به انگشتان دست خود ورزش دهید. انگشتانات را باز و بسته کنید. به چپ و راست ببرید و …. اما توجه داشته باشید در هنگام انجام حرکات ورزشی نباید دردی را احساس کنید.
در فعالیتهای خود تغیر ایجاد کنید و به انگشتانتان بیشتر استراحت بدهید. اما اگر این امکان را ندارید در هر یک ساعت کار یک استراحت پانزده دقیقه ای به انگشتان خود بدهید.
کلینیک توانبخشی دکتر نظری با در اختیار داشتن تیم تخصصی مجرب و بروزترین ابزار در خدمت بیماران عزیز می باشد. برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت آنلاین از طریق نوبت دهی سایت اقدام کرده یا با شماره تلفن های کلینیک در تماس باشید یا از امکان ویزیت آنلاین سایت استفاده نمایید.
آدرس:
تهران، میرداماد، تقاطع شریعتی میرداماد، پلاک 2 واحد 5 - 09016391575 - 02122921489