دیسک کمر چه علائمی دارد 

بازدید: 210 نفر
انتشار: 17 Bahman 1402
دیسک کمر چه علائمی دارد 

دیسک کمر یکی از مشکلات شایع ستون فقرات است که می‌تواند باعث درد زیادی شود. درمان این بیماری به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. اگر درمان‌های کم‌تهاجم پاسخگو نباشند، از روش های جراحی استفاده می‌شود.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. 

شاید شما هم جزء افرادی باشید که به دلیل کمردردهای مداوم به پزشک مراجعه کرده‌اید و تشخیص داده شده‌است که دیسک کمر دارید. اما نمی‌دانید دیسک دقیقا در کدام ناحیه از کمر قرار دارد؟

علائم این بیماری چیست و چگونه می‌توان آن را تشخیص داد؟ آیا دیسک کمر درمان دارد؟ آیا می‌توان علاوه‌بر عمل جراحی از روش دیگری آن را درمان کرد؟ اگر با چنین سؤالاتی مواجه شده‌اید، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا همه چیز را در مورد دیسک کمر به شما توضیح دهیم و انواع روش‌های درمان آن را معرفی کنیم.

دیسک کمر مشکلی است که می‌تواند بخش‌های مختلف بدن را درگیر کند و برای درمان دیسک کمر می‌توانید از دکتر ارتوپد، دکتر فیزیوتراپی، دکتر مغز و اعصاب و دکتر کایروپراکتیک، کمک بگیرید.

دیسک کمر چیست؟
دیسک کمر نوعی از مشکلاتی ستون فقرات و یکی از شایع‌ترین بیماری های ارتوپدی است. ستون فقرات از ۳۳ مهره تشکیل شده‌است و بین این مهره‌ها دیسک‌های اسفنجی وجود دارد که نقش مهمی در عملکرد ستون فقرات به عهده دارند. دیسک‌های بین مهره‌ها به‌عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کنند و باعث می‌شوند، حرکت در هر جهتی امکان‌پذیر باشد.

دیسک ستون فقرات، دارای دو بخش هسته و حلقه است. بخش هسته یک مرکز نرم و ژله‌مانند است. حلقه در قسمت بیرونی قرار دارد که سخت و لاستیکی است.

زمانی که دیسک آسیب ببیند، باعث مشکلات بسیار زیادی از جمله فشار به عصب می‌شود. در این شرایط کمردردهای شدیدی ایجاد می‌شود و حتی ممکن است درد به پاها برسد. مشکلات در دیسک به دو حالت بروز می‌کند:

دیسک کمر کجاست؟
می‌دانیم که بین مهره‌های ما دیسک وجود دارد. اما دیسک کمر کجاست؟ به نقل از my.clevelandclinic، در مهره‌های کمری ما ۵ دیسک بین مهره‌ای قرار دارد. این دیسک‌ها بین مهره‌های کمری قرار دارند. مهره‌های کمری lumbar هم نامیده‌می‌شوند و با L نشان‌داده‌می‌شوند.

مهره‌های کمری با این دیسک‌ها از خطراتی مانند ساییدگی و فشار بر روی هم نجات پیدا می‌کنند. اگر این دیسک‌ها آسیب ببینند، ممکن است که نخاع و یا خود مهره‌ها هم به دنبال آن آسیب ببینند و دچار درد شوند.

علائم دیسک کمر چیست؟
فتق دیسک بیشتر در قسمت پایینی ستون فقرات ایجاد می‌شود. این مشکل می‌تواند در ناحیه گردن هم رخ دهد. علائم دیسک به محل آن و میزان فشار بر عصب بستگی دارد.

معمولا علائم و نشانه‌های این بیماری در یک طرف بدن تأثیر می‌گذارند. علایم دیسک کمر عبارت‌اند از:

درد پا یا بازو: اگر فتق دیسک در ناحیه تحتانی ستون فقرات باشد، معمولا درد در ناحیه باسن، ران‌، ساق پا و حتی گاهی نزدیکی کف پا احساس می‌شود؛ اما اگر فتق در نزدیکی گردن باشد، معمولا در شانه‌ها و بازوها درد ایجاد می‌شود. درد ممکن است هنگام سرفه، عطسه یا یک حرکت خاص در پاها یا بازوها به وجود بیاید. معمولا این درد به‌صورت سوزن‌سوزن‌شدن توصیف می‌شود.
بی‌حسی یا گزگز: این بیماران در قسمت‌هایی از بدن که اعصاب آن آسیب‌دیده است، بی‌حسی یا گزگز‌شدن را تجربه می‌کنند.
ضعف: ماهیچه‌هایی که توسط اعصاب کنترل می‌شوند، ممکن است دچار ضعف شوند. در این شرایط احتمال دارد شخص زمین بخورد یا توانایی بلندکردن و نگه‌داشتن اجسام را از دست بدهد.
کمردرد: یکی از علائم اصلی این بیماری کمر درد است. این درد ممکن است با سفتی همراه باشد و گاهی با چند روز استراحت برطرف می‌شود.

علائم دیسک کمر خفیف به چه شکلی بروز می کند؟
در بسیاری از مواقع دیسک کمر خفیف هیچ علائمی ندارد، اما گاهی ممکن است دردی در کمر و پا احساس شود. قابل‌توجه‌ترین درد، درد عصبی در پا است که به‌صورت سوزن‌سوزن‌شدن توصیف می‌شود. گاهی ممکن است درد با ایستادن یا نشستن طولانی و یا حرکت ناگهانی تشدید شود.

هرچه فتق دیسک گسترده‌تر باشد، علائم و درد شدیدتر خواهدبود. در مراحل خفیف ممکن است، درد به پاها نرسد و محدود به کمر باشد.

گاهی هم فتق دیسک هیچ علائم و نشانه‌ای ندارد. زمانی که شخص برای موضوع دیگری تصویربرداری می‌کند، متوجه وجود این مشکل می‌شود.

علائم دیسک کمر چیست؟
ایجاد مشکل در دیسک باعث کمردرد شده و ممکن است درد آن به پاها منتقل شود. معمولا درد در ناحیه تحتانی کمر است.

علائم دیسک کمر در پاها چیست؟
دیسک کمر در حالت متوسط تا شدید می‌تواند درد را به ناحیه باسن، ران و ساق پا منتقل کند. معمولا پا درد در یک طرف بدن ایجاد می‌شود و به‌ندرت هر دو پا با هم درد می‌گیرند. معمولا افراد مبتلا به دیسک کمر دردی شبیه به سوزن‌سوزن‌شدن در پاها احساس می‌کنند یا دچار بی‌حسی می‌شوند.

دیسک کمر و درد کشاله ران به هم مرتبط هستند؟
گاهی ممکن است که دیسک کمر و درد پای چپ یا راست همزمان بروز کنند. در مواردی که درد دیسک کمر به کشاله‌ی ران می‌رسد، معمولا این درد همراه با درد سیاتیک است. وقتی دیسک به عصب فشار وارد می‌کند، بر درد کشاله ران هم اثر می‌گذارد.

درد دیسک کمر به کجا می زند؟
اگر دیسک کمر شما بیرون زده باشد و یا برآمده شده‌باشد می‌تواند دردهای متنوع و مختلفی را در بدن شما ایجاد کند. از آنجایی که این دیسک به اعصاب فشار وارد می‌کند، می‌تواند بر بازوها، پاها و کمر شما فشار وارد کند و درد ایجاد کند. همچنین ممکن است که درد به شکل سوزن‌سوزن‌شدن خود را نشان دهد. از طرفی در مواقعی ممکن است که گزگز کردن و بی‌حسی هم در اندام‌های شما ایجد شود. درد دیسک کمر معمولا پاها را بیشتر از اندام‌های فوقانی بدن درگیر می‌کند.

درد دیسک کمر به کجا می زند؟
یکی از مناطقی که در اثر درد دیسک کمر درد می‌گیرد، درد کشاله ران و پاها است.
علائم دیسک کمر خطرناک: خطرناکترین دیسک کمر چه نوعی است؟
اگر هر یک از علائم زیر را داشته‌باشید، به این معنی است که دیسک کمر شما خطرناک است و باید درمان را آغاز کنید:

  • هنگامی که راه می‌روید درد دارید.
  • دردی که هنگام خواب شدت پیدا می‌کند.
  • درد و بی‌حسی در یک طرف بدن شما وجود دارد.
  • ممکن است که درد به پای شما کشیده‌شود.
  • پاهای شما ضعیف می‌شود.
  • پاهای شما احساس گزگز و سوزن‌سوزن شدن دارد.
  • درد در کمر، پا و حتی بازو‌ها، بی حسی و گز گز شدن اندام‌ها، ضعف ماهیچه‌ای از علائم اصلی دیسک کمر است.

برای تشخیص و درمان دیسک کمر به چه دکتری مراجعه کنیم؟
در صورتیکه دیسک کمر شما درد می‌کند و علائمی را که در بالاتر به آنها اشاره‌کردیم را تجربه می‌کنید، برای درمان باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. توجه داشته‌باشید در مواقعی ممکن است که نیاز به مراجعه به دکتر مغز و اعصاب هم باشد.

دیسک مشکلی است که اعصاب را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و زمانی‌که اعصاب شما تحت فشار باشند ممکن است که آسیب ببینند و علائم عصبی نشان دهید.

بنابراین باید برای درمان به دکتر مغز و اعصاب یا نورولوژیست هم مراجعه کنید.

از طرفی ممکن است که برای درمان به کمک دکتر فیزیوتراپی نیاز باشد. در چنین مواردی دکتر ارتوپد شما را به دکتر فیزیوتراپی یا دکتر کایروپراکتیک ارجاع می‌دهد.

 

کلینیک توانبخشی  دکتر نظری با در اختیار داشتن تیم تخصصی مجرب و بروزترین ابزار در خدمت بیماران عزیز می باشد. برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت آنلاین از طریق نوبت دهی سایت اقدام کرده یا با شماره تلفن های کلینیک در تماس باشید یا از امکان ویزیت آنلاین سایت استفاده نمایید.


  

آدرس:
تهران، میرداماد، تقاطع شریعتی میرداماد، پلاک 2 واحد 5 - 09016391575 - 02122921489

مطب

مطب شخصی دکتر محمد نظری وانانی

مرکز توانبخشی دکتر محمد نظری وانانی

آدرس:

تهران، میرداماد، تقاطع شریعتی میرداماد، پلاک 2 واحد 5 - 09016391575 - 02122921489

شماره تماس:

دیدگاهتان را بنویسید

نظری موجود نیست