Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۵ دقیقه و ۵۰ ثانیه

علت درد شانه چیست و چه راه درمانی دارد

شانه درد در اکثر موارد طبیعی است و فرد در پایان روز بعد از آنکه فعالیت‌های زیادی انجام داد، دچار خستگی و درد در ناحیه شانه می‌شود. بعضی از دردهای شانه به صورت مزمن هستند و حتی وقتی فرد فعالیت خاصی انجام نداده است، به آن‌ها دچار می‌شود.

علت درد شانه می‌تواند پارگی یا کشیدگی تاندون باشد
احساس درد در شانه می‌تواند موقت یا دائمی باشد؛ همچنین فرد در هر بار احساس درد، ممکن است که شدت آن را کم یا زیاد حس کند. به هر حال درد غیرعادی و طولانی در شانه می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای اینکه از تمام علت‌های دردهای شانه و روش‎های درمان آن اطلاع یابید، در ادامه با ما همراه باشید.

تاندون چیست و چه عواملی بر روی کشیدگی آن تاثیر می‌گذارند؟
تاندون نوعی بافت خیلی محکم است که وظیفه دارد عضلات بدن را به استخوان‌ها متصل کند. با اینکه تاندون بافت بسیار محکمی است، با این حال در اثر فعالیت‌‎های زیاد و بیش از حد، دچار آسیب خواهد شد. آسیب دیدگی تاندون هم تبعاتی را به دنبال دارد. وقتی تاندون آسیب دیده باشد، فرد در انجام حرکات خود، دچار اختلال می‌شود و همیشه درد شانه را حس می‌کند.

یکی از عواملی که روی کشیدگی تاندون تاثیر دارد، افزایش سن افراد است. همچنین کسانی که به صورت مرتب کارهای تکراری انجام می‌دهند، بیشتر دچار کشیدگی یا پارگی تاندون می‌شوند. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که اگر علت شانه دردهای ما بافت تاندون بود، چه باید کرد؟ در اکثر موارد با استراحت کردن این موضوع حل می‌شود.

در مواردی که وضعیت وخیم باشد و تاندون پاره شده است، بیمار به پزشک مراجعه می‌کند و پزشک با توجه به وضعیت او، داروی مناسب را تجویز می‌کند یا اینکه او را پیش یک فیزیوتراپ برای انجام تمرین‌های شانه می‌فرستد. با اینکه کشیدگی تاندون به علت حرکات تکراری اتفاق می‌افتد، اما گاهی یک ضربه ناگهانی هم می‌تواند تاندون فرد را پاره کند.

پارگی تاندون و شانه درد
همان‌طور که اشاره کردیم، افراد مسن بیشتر دچار پارگی تاندون شانه می‌شوند؛ اما به غیر از این دسته افراد، ورزشکاران نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر در معرض کشیدگی یا پارگی تاندون هستند.؛ چون ورزشکاران به صورت مرتب فعالیت‌های تکراری انجام می‌دهند و گاهی بیش از حد به شانه‌هایشان فشار می‌آورند.

بنابراین اگر ورزشکار هستید، در حین انجام فعالیت‌های ورزشی باید نکات تمرین و نحوه درست انجام دادن آن‌ها را رعایت کنید. تاندون تنها یکی از دلایل درد در ناحیه شانه است. در بعضی موارد بورسیت هم می‌تواند دلیل درد در شانه باشد.

هر آن‌چه باید درباره بورسیت و شانه درد باید بدانید
بعضی مواقع دلیل اصلی شانه دردها، بورسیت است. علت بروز بورسیت به التهاب بورس‎های شانه برمی‌گردد؛ بنابراین اگر درد در ناحیه شانه‌ها شما را اذیت کرد، سریعا فکر نکنید که ممکن است تاندون شما پاره یا کشیده شده باشد. علت می‌تواند به وجود آمدن التهاب در کیسه‌های کوچکی باشد که بین استخوان و تاندون قرار گرفته‌اند. این کیسه‌های کوچک دارای مایع هستند و شکلی شبیه به بالش دارند.

اگر سنتان زیر 40 سال است و شانه‌هایتان درد دارند، احتمالا علت نمی‎تواند بورسیت باشد؛ چون بورسیت بیشتر در افراد بالای 40 سال اتفاق می‌افتد. به هر دلیلی ممکن است که این کیسه‌های کوچک پر از مایع، ملتهب شوند و برای شخص مشکل ایجاد کنند. با این‌که بورسیت در سایر نقاط بدن مانند آرنج هم ممکن است رخ دهد، ولی غالبا بورس‌های شانه دچار التهاب می‌شوند. درد گرفتن شانه‌ها به علت بورسیت، گاهی حرکت کردن شانه‌ها را دچار مشکل می‌کند و به عبارت دیگر شانه‌ها سفت و متورم می‌شوند.

در اغلب موارد فرد با استراحت کافی و فشار نیاوردن به شانه‌ها، میتواند بورسیت خود را درمان کند. اگر درد آرام نگرفت و همچنان آزار دهنده بود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا به صورت عملی و با استفاده از داروی مناسب التهاب و درد شانه‌هایتان را از بین ببرد. گاهی پزشک به جای تجویز داروی خوراکی، از داروی تزریقی استفاده می‌کند. در بعضی از موارد هم عمل جراحی برای درمان بورسیت بهترین راهکار است که این اتفاق خیلی به ندرت رخ می‌دهد.

درد در شانه می‌تواند به علت پارگی روتاتور کاف باشد
کسانی که در سنین میان‌سالی هستند یا ورزشکارانی که مکررا فعالیت‌های تکراری انجام می‌دهند، بیشتر در معرض پارگی روتاتور کاف قرار می‌گیرند. در بعضی از موارد وارد شدن ضربه سنگین به شانه‌ها باعث پارگی روتاتور کاف می‌شود و فرد تا چندین ماه درگیر درد شانه می‌شود. گاهی هم ضربه به صورت ناگهانی نیست و به مرور زمان بر اثر وارد شدن ضربات کوچک به شانه، روتاتور کاف پاره می‌شود.

شاید از خودتان بپرسید که منظور از ضربات مکرر و کوچک به شانه چیست و چطور بر شانه‌ها اثر دارند؟ وقتی که ندانید چطور باید با اندام‌های فوقاتی خود کار کنید و همیشه از شیوه‌های نادرست حرکتی استفاده کنید، ضربات کوچکی به شانه وارد می‌شوند و در نهایت می‌بینید بعد از مدتی روتاتور کاف شما پاره شده است. بعضی‌ها می‌پرسند که ورزشکاران که بدن سالمی باید داشته باشند، چرا باید روتاتور کاف آن‌ها پاره شود.

ورزشکارانی که در رشته‌های تنیس، بیس‌بال، پارو زدن، وزنه‌برداری و غیره فعالیت دارند، همیشه برای انجام دادن حرکات ورزشی، دست‌هایشان را به سمت بالا می‌برند و اگر اصول درست کار کردن با این اندام‌ها را رعایت نکنند، فشار زیادی به روتاتور کاف آن‌ها وارد می‌شود.

برای درمان پارگی روتاتور کاف از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟
بعد از اینکه بیمار به پزشک ارتوپد برای مشکل پارگی روتاتور کاف مراجعه کرد، در مرحله اول پزشک از او درباره نشانه‌های درد سوال می‌کند و همچنین از او می‌خواهد تا محل درد را نشان دهد. هر چه بیمار زودتر به پزشک مراجعه کند، درمان برای او موثرتر خواهد بود. اگر پزشک نیاز به بررسی‌های بیشتری درباره وضعیت بیمار داشته باشد از او می‌خواهد که برخی از آزمایش‌ها مانند MRI، سونوگرافی، اشعه ایکس و غیره انجام دهد.

یکی از رایج ترین روش‌های درمان پارگی روتاتور کاف برای بیمارانی که زودتر به پزشک مراجعه می‌کنند، فیزیوتراپی است. اگر بیماری در مراحل اولیه خود باشد، فیزیوتراپی بسیار موثر و جوابگو است. برای مواردی که وضعیت بیمار وخیم باشد، پزشک از روش جراحی برای درمان بیماری استفاده می‌کند.

درباره شانه یخ زده چه می‌دانید؟
شانه یخ‌زده به یکباره و ناگهانی رخ نمی‌دهد؛ بلکه به تدریج و بعد از گذشت مدتی فرد حس می‌کند که شانه‌هایش سفت شده‌اند و حس درد او را آزار می‌دهد. درد شانه در شانه یخ‌زده 3 حالت دارد. حالت اول به این صورت است که فرد دامنه حرکتی محدودی برای شانه‌ها دارد و اگر بخواهد بیشتر از حد مشخصی شانه‌ها را حرکت دهد، شانه‌هایش درد می‌گیرند. در حالت دوم، مفصل شانه در هنگام حرکت، سفت است و درد دارد. حالت سوم هم به این صورت است که شانه فرد به آرامی شروع به بازگشت به حالت عادی می‌کند.

اگر کسی به شانه یخ‌زده مبتلا شود، شب‌ها بیشتر احساس درد دارد. چون وقتی روی شانه آسیب دیده می‌خوابد، فشار بیشتری روی آن وارد می‌شود و درد آن هم طبیعتا بیشتر می‌شود. شانه یخ‌زده در زنان بیشتر از مردان شایع است و معمولا افراد بالای 40 سال به این نوع درد دچار می‌شوند. همچنین اگر کسی تصادف کند یا دستش شکسته شود هم به چنین حالتی دچار می‌شود. به طور کلی شانه یخ‌زده خود به خود بر اثر گذشت 12 تا 18 ماه با رعایت اصول درست حرکتی شانه و دست، خوب می‌شود.

برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی شانه یخ‌زده و کاهش درد آن، بهتر است به فیزیوتراپ مراجعه کنید تا با انجام دادن تمرین‌های مناسب از شر درد و محدودیت حرکتی شانه یخ‌زده خلاص شوید. یکی دیگر از گزینه‌های درمان شانه یخ زده تزریق داروی کورتیکواستروئید است. در بعضی موارد هم از گزینه عمل جراحی استفاده می‌شود.

 

کلینیک توانبخشی  دکتر نظری با در اختیار داشتن تیم تخصصی مجرب و بروزترین ابزار در خدمت بیماران عزیز می باشد. برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت آنلاین از طریق نوبت دهی سایت اقدام کرده یا با شماره تلفن های کلینیک در تماس باشید یا از امکان ویزیت آنلاین سایت استفاده نمایید.


  

آدرس:
تهران، میرداماد، تقاطع شریعتی میرداماد، پلاک 2 واحد 5 - 09016391575 - 02122921489

مقالات پیشنهادی